Beskyt din grund, få en advokat til at kigge på din skødeskrivning

    1. Forestil dig scenariet

Du har lige lukket købet og endelig anskaffet dig drømmeboligen du altid gerne har ville have. Dit sind ræser med alle de ting, du skal gøre med huset. Måske et lille touch-up? Eller måske skal den store stue bruges til andet, end ”bare” at være der, hvor spisebordet står? Mens du gør dig disse tanker sidder du sikkert og nyder dig et velfortjent glas vin, for det har du nemlig fortjent. Du har lige gjort et af de største køb nogle mennesker kommer til at gøre i hele deres liv, og det er da grund til fejring, ikke? Det er det da i hvert fald. Men nu bliver jeg nødt til at informere dig om noget som måske kan være lidt varslende. Og du må ikke få vinen galt i halsen når jeg siger dette, men der er faktisk en problemstilling forbundet med, at købe en bolig. Så få din tinglysning og skødeskrivning kigget på i dag inden det pludselig bliver for sent. Du kan læse mere om det på dette link: http://advokat-kontoret.dk/tinglysning-og-skoede/

Det jeg snakker om er, at du skal sørge for, at du får den digitale tinglysning sat på plads efter du har købt din bolig. Nu om dage er alting trods alt på internettet og digitalt, selv vores kreditkort og måden vi håndterer penge er ved at blive mere og mere digitale, så det giver kun mening at tinglysningen også er ved at blive det. Problemet her er, at der er mange der ikke er helt bevidste om hvor meget en digital tinglysning kan hjælpe dem. Du kan netop stå i den rigtig uheldige situation, at nogen har forsøgt at købe dit hus som du har ret til, fordi der ikke er digital tinglysning på det på internettet (hvorpå der naturligvis ville stå, at du er den retsmæssige ejer). Dette blev indført i 2009, at tinglysningen skal være digital, men der er mange der halter med det. Og selvom du sikkert skal klare sagen, hvis nogen udfordrer dig på din tinglysning, så er det næsten altid bedre bare at få det overstået med det samme, så man ikke står i den situation at man pludselig skal kontakte en advokat og ind i en længere sag blot for at bevise, at man ejer sit hus.

    1. Hvad kan jeg gøre?

Det smarte er, at der er flere advokater der har taget højde for dette og nu tilbyder services, hvor du blot betaler dem en lille sum for, at kigge på dine skøde og diverse papirer og sørger for, at alting er helt tip-top. Det er hamrende vigtigt at du fastsikrer din ejendom gennem denne skødeskrivning og digitale tinglysning netop for at undgå de ubehagelige situationer der lige er blevet nævnt. Og hvad er produktet så af dette arbejde? Hvad kan man forvente?

21923012216_a1a03caa4c_bSandheden er, at du ikke behøver at forvente så meget, for der sker ikke lige pludselig en verdensændrende begivenhed når du får dette gjort. Men det er derimod stadig noget der skal gøres, for nu hvor huset er købt, og du har så travlt med at sidde og tænke på, hvad alle de forskellige værelser skal bruges til, så er det altså bare bedst, at du har lidt ro i sindet til at kunne tænke over de ting, der er vigtigst for dig. Det er lidt ligesom at køre uden forsikring. Det kan være lidt kringlet at få sat op i starten og man synes måske ikke altid man har brug for det, men når først man har det er der ingenting der kan sammenlignes med den tilfredsstillelse og sikkerhed som man føler.