Gør drømmen til virkelighed med et arkitekttegnet hus

Bor du i København, og går du og drømmer om et unikt hus hvor dig og din kæreste kan flytte ind sammen? Leder du efter et hus der er specielt designet til dig og din families behov? Så kan du med fordel prøve at lede i København efter et byggefirma der tilbyder opførsel af arkitekttegnede huse på Sjælland. Der er i dag rigtig mange sjællændere der er begyndt at bevæge sig væk fra ideen om typehuse og mere over mod arkitekttegnede huse. Traditionelt set har man på Sjælland i rigtig lang tid næsten udelukkende haft mulighed for at købe typehuse. Naturligvis har der også været byggefirmaer der har tilbudt arkitekttegnede huse, men disse har i mange tilfælde været meget dyre og udelukkende været for de allerrigeste personer. Derfor har mange byggefirmaer i København og andre steder på Sjælland fokuseret på at opføre typehuse gennem tiden.

5

Set fra byggefirmaets side er der mange fordele ved at basere sin forretning omkring typehuse. Typehuse er huse der er opført efter samme tegninger og planer, og derfor ligner hinanden på en prik. Det er meget normalt at der i nye kvarterer udelukkende findes typehuse af en eller to forskellige slags. Fordelen ved at bygge alle husene efter samme mål og design er at det er meget hurtigere at opføre det enkelte hus, hvilket øger byggefirmaets effektivitet en hel del. Derudover er det ofte også meget billigere i materialeomkostninger, da det er muligt at få mængderabat fordi alle husene anvender de samme materialer. Dog er interessen for arkitekttegnede huse i de seneste år vokset en hel del blandt den brede befolkning, og som følge heraf er priserne også faldet gevaldigt.

Et arkitekttegnet hus behøves ikke at være dyrt

Rigtig mange sjællændere har deres helt egen ide om hvordan deres drømmehus skal se ud. Måske skal der være en stort have som børnene kan lege i, en ekstra stor garage, et indendørs værksted eller en udestue. Hver enkelt person eller familie har et drømmehus de håber på at kunne flytte ind i en dag. Problemet er dog, at mange går ud fra at deres drømmehus er alt for dyrt, og derfor lever i drømmen. Sandheden er at et arkitekttegnet hus på ingen måde er lige så dyrt som det engang var. I de seneste år er der nemlig kommet en voldsom interesse for arkitekttegnede huse, specielt blandt folk der bor i København.

Derfor er der gennem årene dukket flere og flere byggefirmaer op der tilbyder at opføre arkitekttegnede huse forskellige steder på Sjælland. Dette har således ført til en større konkurrence mellem de forskellige byggefirmaer, og der er i den anledning startet en priskrig mellem firmaerne om hvem der kan yde den bedste og billigste service. Dette har bevirket at prisen på et arkitekttegnet hus nu er den samme som prisen på mange typehuse. Derfor er det nu muligt for mange at få opført deres drømmehus for en forholdsvis billig pris.

Fordelene ved et arkitekttegnet hus

At vælge et arkitekttegnet hus fremfor et typehus har mange forskellige fordele. For det første bestemmer man selv hvilke materialer huset skal laves af. Derudover er man også selv herre over hvordan de forskellige rum ligger i forhold til hinanden, og ting som gulvvarme, pejs og antallet af badeværelser er også noget man selv tager til stilling til. Arkitekten kommer med gode råd og ideer til husets udformning og udseende, og når køberen og arkitekten er kommet til enighed tegner arkitekten huset og sender planen til byggefirmaet. På denne måde slipper man for selv at skulle gå videre til byggefirmaet og forklare dem sin plan – al dette klarer arkitekten for en.