Husker du at skifte mellem sommer- og vinterdæk?

Når temperaturen falder, går der ikke lang tid før de fleste skynder sig til mekanikeren, da dækkene på bilen nu skal udskiftes fra sommerdæk til vinterdæk. Dette er et rigtigt fornuftigt, da sommerdækkene har langt ringere vejgreb i vinterhalvåret, hvor der kan ligge is og sne på vejene. Samtidig giver vinterdækkene væsentlig kortere bremselængde i glatføre, hvilket kan være forskellen på liv og død, hvis bilisterne foran dig, pludselig bremser. På et tidspunkt kommer den temperaturen så over 7 grader igen, hvor man normalt vil skifte tilbage til sommerdækkene. Her er der dog en tendens til, at man ikke har ligeså travlt med denne udskiftning, da vinterdækkene jo egentlig nok kan fungere hele året. Men det er faktisk ligeså vigtigt at skifte tilbage til sommerdækkene, som det var at skifte til vinterdæk.

Sommerdæk er bedre end vinterdæk i de varme måneder

Vinterdæk er lavet af et blødere gummi end sommerdæk. Dette gør blandt andet at vinterdækkene bremser bedre i glatføre, mens sommerdækkene har en væsentlig bedre bremseevne, når vejene er tørre. Det er således mere sikkert at køre med sommerdæk, når der er over 7 grader. Herudover spare du også penge på benzinøkonomien, hvis du kører med sommerdæk i de varme måneder. Dette skyldes at vinterdæk har mere friktion end sommerdæk, og det kræver derfor også mere benzin at få en bil frem med vinterdæk.

Det er altid en god idé at vælge et firma, der tilbyder en god dækservice, når du skal have skiftet mellem sommer- og vinterdæk. Dette er gældende uanset, om du befinder dig i Middelfart, Fredericia eller måske helt nordpå i landet. Et af de steder, der tilbyder dækservice er http://www.allcar.dk/vaerksted/daek-og-faelge/. Her kan du få tjekket om dine dæk stadig er lovlige, eller om det er på tide at udskifte til nye dæk. Har du en nyere bil, kan du også ved samme lejlighed få testet om bilens lovpligtige dæktrykovervågning virker optimalt.