Med en maskinsten har man glade maskiner

3At komme til en fabrik eller et værksted og se en masse maskiner får måske ikke de helt store følelser frem hos folk, som ikke er vant til at arbejde med sådan noget maskineri til daglig, men for folk, som til dagligt står her vil de se noget helt andet for de vil nemlig begynde at undre sig over hvor mon den berømte maskinsten er.

Det er normalt ikke sådan, at fabrikker og andre steder, hvor størstedelen af arbejdet som udføres er manuelt, at man går så meget op i overtro og generelt går op i hvad ånder, guder og andre ting, som man ikke kan se, siger. Men der er dog én undtagelse og det gælder den såkaldte maskinsten. Læs mere hvis du vil vide om hvad en maskinsten er. For den helt almindelige person, som ikke arbejder med maskiner vil begrebet en maskinsten være noget helt mærkeligt noget og de fleste vil ikke ane, hvad der er tale om. Men samtlige mennesker, som på et eller andet tidspunkt i sit liv har arbejdet med store maskiner vil vide hvad det er.

Når en maskine kommer til en fabrik så foregår der altid et slags ritual når den skal tages i brug denne maskine, og det er her, at denne såkaldte maskinsten kommer ind i billedet. Det første der sker i dette ritual er, at man stiller en maskine på dens plads og der får den lov at stå i noget tid. Efterfølgende gør man ikke noget, og det er vigtigt, at ingen mennesker så meget som nævner denne maskinsten endnu, det er nemlig først meget senere, at den kommer ind i billedet. Dernæst vil alle arbejdere, som arbejder på fabrikken dagligt gå hen og på den ene eller anden måde berøre den nyankommne maskine, hvilket simpelthen gøres af respekt.

Efter respekt kommer maskinsten
Når man så har gået rundt sådan et par dage kan man gå videre i processen. Dette første trin kan dog tage lang tid da man ikke ved hvor lang tid det vil tage arbejderne og den nye maskine at blive vant til hinanden. Så det man kan gøre er umiddelbart efter at introducere trinnet, som vedrører maskinsten, men man kan dog også gøre noget andet. Man kan nemlig lave en sløjfe på denne nye maskine og den kan man så få den ældste arbejde til at klippe over. I de helt tidlige kulturer, så gik man meget op i alder og her er maskinsten ikke relevant at nævne. Men til gengæld er det relevant at nævne, at det netop er denne, den ældste arbejder, som kommer med den helt store saks og klipper en stor sløjfe over. Når dette er sket er det vigtigt, at man lader sløjfen ligge og ikke tager den væk, selvom man måske kunne have lyst til det da den ligger på gulvet og er i vejen.

Og nu er det så blevet tid til, at man introducerer denne maskinsten, hvilket man har ventet meget på. For for de fleste arbejdere så vil dette være højdepunktet når det gælder, at man skal introducere en ny maskine i fabrikken. Og det man gør med denne maskinsten det er, at man lader den gå fra hånd til hånd mellem alle dem, der arbejder på fabrikken. I det øjeblik, at en person tager denne maskinsten i hånden skal de så lave et ønske for den nye maskine, og her kan man helt selv vælge hvad man vil sige. Når man har ønsket noget giver man den videre og til sidst lægger man denne maskinsten ovenpå maskinen og så kan man ellers bare ønske alle sammen.