Here we go again!

Ligesom man vænnede sig til en lidt mere normal hverdag, så går det meste af landet i corona lockdown igen. Øv. Men som min gamle far altid siger – intet er så skidt, at det ikke er godt for noget! Vi arbejder begge hjemmefra og børnene er sendt hjem fra skole – så nu er det tid til at få gjort alle de ting, som vi klager over, vi ikke har overskud og tid til i hverdagen.

Børnene var ikke helt glade, da jeg præsenterede dem for ’listen’ over ting, vi skulle have lavet herhjemme. Heldigvis er mange af projekterne gået rigtig godt, og når man endelig har fået tingene overstået, så er det altså rart at kunne stryge det af listen.

Første punkt: Styr på haven

Min kære mand har ligesom alle andre danske mænd ofte gode undskyldninger for, hvorfor haven ikke er ordnet. Nu er det jo ikke just årstid for havearbejde, men vi har alligevel en masse fliser, som har trængt til en kærlig hånd i årevis.

Derfor brugte vi en hel søndag på at fjerne ukrudt og alger i fliserne for at efterfølgende give dem en ordentligt omgang fliseimprægnering, så det flotte resultat holdt i så mange år som muligt. Resultatet blev rigtig godt, og selvom det var en kold fornøjelse, så er det jo så lækkert, når det er overstået.

Få sorteret ud i ungernes tøj

Vores kære unger er efterhånden groet ud af alt deres tøj, og vi har udskudt oprydningen i månedsvis. Nu var der ikke længere dårlige undskyldninger, da vi havde nok tid til at nå til bunds i deres garderobeskab. Så de fik en eftermiddag til at prøve tøj, de var i tvivl om, og så fik de ellers puttet alt det tøj, de ikke længere bruger, eller som de er vokset ud af i sække. Sækkene bliver i første omgang sat op på loftet, så får vi at se, om der kommer nogle børnebørn, der skal arve det en dag, eller om vi skal donere det til Røde Kors.

Den gode gamle hovedrengøring

Især dette punkt på listen fik drengene og min mand til at rynke lidt på næsen. Hovedrengøring er ikke ligefrem den sjoveste aktivitet at give sig i kast med – men der er altså intet som et rent hjem. Slet ikke når man opholder sig i det 24/7 på grund af lockdown.

Så jeg lavede en detaljeret liste over, hvad der skulle gøres rent og fordelte arbejdsopgaverne ud til alle. Ungerne fik selvfølgelig de lette opgaver, så vi ikke ville gå over i historien som de mest upopulære forældre i historien. Vi skulle trods alt stadig bo under samme tag en del år endnu.

Dejligt når alt er overstået

Flisearbejde, tøjoprydning og rengøring er ikke de mest spændende aktiviteter at bruge sin fritid på. Men hvor er jeg bare glad for, at vi fik det gjort. Hvis man alligevel skal være spærret inde i sit hus, kan man ligeså godt få tiden til at gå med noget. Og nu har vi et smukt, skinnende rent hjem og mere plads i ungernes skabe. Det må man da kalde en effektiv corona lockdown 2.0.