Professionelt kloakarbejde – derfor

Mange ting i hjemmet kan du ordne selv, særligt hvis du har hænderne godt skruet på. Men kloakarbejde er ikke en af dem. Det kan betale sig at få en professionel ud og undgå skader i kælder og på fundament.

Nyt, gammelt hus

Er du i gang med at renovere et gammelt hus, er kloakrør og tank noget som også skal fokuseres på.

Er der ikke kigget på dit kloaksystem i årevis, kan der være lækager og tilstoppede rør, som på sigt kan give skader.

Renovering af gamle systemer kan indebære udskiftning af defekte rør, højvandslukke og det hele udført med moderne maskiner og teknik, der sørger for en minimal opgravning samt hurtigt reetablering.

Det nye hus og tilbygningen

Kloakarbejde er selvfølgelig også essentielt ved nybyggerier, og ligeledes ved tilbygning og ombygning af eksisterende. De professionelle faglærte har styr på den offentlige tilslutning, dræn og separering af spildevand og regnvand, for dem som ønsker det.

Rottebekæmpelse

En effektiv del af rottebekæmpelse er også forbundet til din kloak. Der kan nemlig sættes rottespærring op, som gør at rotterne ikke kan komme ind ad denne vej. Og det er en god sikring at have, hvis i er plaget af rotter i området.

Landbrug og særlige behov

Hvis du driver et landbrug, kan du afhængig af typen, også have brug for en såkaldt gylletank, eller bor du udenfor et kloakeret område, så kan et nedsivningsanlæg være løsningen.

Et sådant anlæg, udnytter at jorden kan virke som en slags filter, der renser dit spildevand, på sin rejse ned gennem jordlagene, og inden det når ned til grundvandet.

I det moderne samfund vi lever i dag, er man gået fra septiktanke, som man har fundet ud af, udleder alt for meget skadeligt i søer, åer og hav.

Når skaden er sket

Er det imidlertid sket, at der er et stoppet eller revnet rør i din kloak, så kan en professionel finde en løsning på det. De kan rense tilstoppede kloakker og dræn, og med moderne udstyr også spule både tagnedløb, rør og brønde der giver bøvl.

Hvis du bekymrer dig om, om det indebærer at hele forhaven skal graves op, så er svaret nej. Med tv-inspektion kan mange skader findes uden at det hele skal skilles ad.

Havde du alt dette med i dine overvejelser da du købte ind på gør-det-selv drømmen? Nej, det har de færreste, men ovenstående er altså ganske ligetil med professionel hjælp og vejledning.