Går du med en projektleder i maven?

Om du er en gammel hare indenfor projektledelse der har brug for at ajourføre sin viden, en optimistisk projektleder aspirant eller en privatperson der tænker på at prøve kræfter med et eller andet projekt, så kan det være en god ide at se på den intensive projektlederuddannelse. Det er Aros Business Academy der udbyder uddannelsen, både i København og i Århus, og flere gange om året.

Den intensive projektleder uddannelseer bygget op omkring 6 moduler:

1) teamsamarbejde og projektarbejdsformen  2)ledelse og organisering  3) målfokus og krav  4) økonomi og risiko 5) planlægningsprocessen, 6) kommunikation og afslutning af projekter.

Uddannelsen afsluttes med skriftlig eksamen som dog ikke er obligatorisk. Fravælger man eksamen får man et diplom for gennemførelse.

Uddannelsen virker tætpakket og super-intensiv. Aros skriver at den er meget praksis orienteret og inddrager kursisternes egne projekter i undervisningen. Det viser sig også ved de undervisere som står forden intensive projektlederuddannelse. De er garvede projektledere med international erfaring fra den virkelige verden, men de har også deres akademiske bagage i orden.  Står du fx med et privat byggeprojekt i hånden og vil du selv styre projektet, kan der være en god ide at investere en lille uge i hvordan man kan undgå de typiske faldgruber. Da eksamen tager udgangspunkt i et selvvalgt, eget projekt, får man konkret hjælp og rådgivning med på vejen. Det kan der endda være god økonomisk fornuft i. Uddannelsen koster penge, men det gør fejl i et projektforløb også. Og det kan hurtig blive rigtigt mange penge. Udover eksamensbevis eller diplom, får man også en pakke med div. projektleder værktøj med i prisen, inklusive en personlighedstest. Det virker måske lidt underligt men når man skal lede en gruppe mennesker er det måske ikke så tosset at kende til ens egen personlighed og hvordan andre vil opfatte den.

Kuldsejlede projekter koster samfundet dyrt!

Eksempler på fejlede projekter findes der rigtigt mange og de bliver hele tiden flere. IC4, Statens storslåede IT projekter, Sundhedsvæsenets digitalisering, for at nævne nogle af de store. I 2015 var det 11 ud af 23 af statens IT projekter der løb ind i alvorlige vanskeligheder med voldsomme budgetoverskridelser, gentagne forsinkelser og nogle måtte endda helt skrottes og startes på ny. I sidste ende er det altid projektlederen der står med den sorte Per. Hvis der er noget man kan være sikker på når man starter et projekt så er det at man vil møde problemer som ingen har kunnet forudse. Og det er netop hvad der kendetegner en god projektleder at man kan klare skærerne uanset hvor og hvornår og hvorfor de dukker op.

 

 

Det ser ud til at den intensive projektlederuddannelse sigter bredt. Den henvender sig både til professionelle men også privatpersoner, endda amatører. Den er sikkert intensiv, pensumet fylder meget og favner mange vigtige emner. Men det at man vælger sit eget projekt som man medbringer til eksamen har man også indflydelse på hvor intensiv man vil lære. Og som et ekstra plus får man sit projekt tjekket og vurderet af eksperter. Det virker ikke så ringe endda.

Kilde: https://aroskurser.dk/kursus/den-intensive-projektlederuddannelse/