Hvad kan en tømrer gøre for dig?

Tømrer håndværket er et af de mest alsidige. En tømrer er næsten altid involveret når der skal bygges hus. Også tilbygninger, ombygninger og udvidelser er typiske tømreropgaver. Tømreren arbejder først og fremmest med træ. Men en erfaren og kvalificeret tømrer har også lært at arbejde med andre materialer, som metal, mørtel og endda plaststoffer.

En tømrer kan og vil ikke lave murerarbejde. Men hvis der lige nu og her skal laves lidt med cement eller mørtel, i forbindelse med andet tømrerarbejde, så kan han eller hun godt klare det. Mange tømrere har også grundlæggende færdigheder indenfor metalarbejde og kan fx svejse og smede i noget omfang.

De mest typiske tømreropgaver er:

  • Lægge tag
  • Lægge gulv
  • Skifte vinduer og døre
  • Lave tilbygninger og udvidelser i trærammer
  • Bygge terrasser

Udover dette er det meget forskelligt hvad en tømrer kan gøre for dig. Nogle tømrere laver også snedkerarbejde. Eller bygger havemøbler, legepladser eller skulpturer. Alle tømrere har den samme grunduddannelse indenfor træ, som snedkere og bådebyggere også har. Det gør dem meget fleksible.

Bor du på Bornholm?

På Bornholm finder du faktisk mange dygtige tømrere. Der er mange huse og bygninger af træ på solskinsøen. Og hvor der bygges meget med træ, der føler tømreren sig godt hjemme og tilpas. De mange sommerhuse på Bornholm er også det rene guf for tømrere. Hvis du bor på solskinsøen og har brug for en, her finder du en god tømrer på Bornholm såsom https://oebm.dk/toemrer/.

Hent altid flere tilbud

Når du har nogle tømreropgaver er det altid en god ide at indhente flere end et tilbud. Det samme gælder alle andre håndværkeropgaver også. Alle håndværkere er vant til at give gratis og uforpligtende tilbud. For dig er det en god ting. Ikke kun for at finde den billigste pris. Det er naturligvis altid godt at få noget gjort billigst mulig. Men du skal også være opmærksom på, at billig og kvalitet godt kan udelukke hinanden.

Især med de mange portaler, hvor du kan indhente 3 gratis håndværker tilbud, kan det godt være anledning til et race mod bunden. På nogle af disse portaler bliver de tilknyttede håndværkere mere eller mindre presset til at underbyde hinanden. Især i en tid hvor de fleste håndværkere har fulde ordrebøger, er det ikke de bedste tømrere der arbejder billigst.

Grunden for at du bør hente flere tilbud til en tømreropgave er, at det giver dig mulighed for at sammenligne dem. Det giver dig også mulighed for at stille spørgsmål, og så har du en god chance for at finde den bedste tømrer til prisen.