Hvordan virker loppemiddel til hunden?

Loppemiddel er noget, man som hundeejer aldrig håber, at man skal have fat i. Men desværre er det ofte sådan, at hvis man har en aktiv hund, som gerne vil ud og lege – og også med andre hunde – så er sandsynligheden for, at der skal gang i loppemidlet meget stor.

 

Dog findes der mange muligheder derude, som gør det muligt, at loppekuren bliver knap så ubehagelig for både dig som ejer og hunden. Og så handler det om at få hunden loppefri så hurtigt som muligt, netop fordi at lopperne er ubehagelige for hunden.

 

Se et stort udvalg af loppemiddel hund her, hvor der er mange muligheder i alle former til forskellige hunde. Blandt andet er der forskel på, om I har en lille eller stor hund. Så skal midlerne være forskellige, sådan at de virker bedst muligt.

 

Tabletter, spray eller pipetter

Loppemiddel til hunde kan fås i mange former og typer, og for dig som hundeejer handler det om at vælge det, du er mest tryg ved og det, som giver mening for hunden.

 

Pakkerne med pipetter indeholder typisk fire pipetter, og så skulle din hund være loppefri. Allerede med den første pipette, som du sprøjter ind ved nakken af hunden, og så dør lopperne. Men for at være helt sikker på, at alle lopperne er døde, og deres æg er væk, så er det nødvendigt med de fire pipetter.

 

Tabletterne tages sammen med måltiderne og virker allerede indenfor de første timer, efter hunden har indtaget dem. Derfor betyder det også, at disse tabletter til at tage angrebet ikke har nogen langtidsvirkning. Derimod dræber man de lopper, der er på hunden nu og her.

 

Sprayen er noget lidt nyere indenfor loppebekæmpelse, men er også supereffektiv. Den tager både lopper, æg, larver og det hele. Samtidig virker den også i op til tre uger, så du sikrer dig, at din hund ikke bliver angrebet i den tid. Det er helt ufarligt for både mennesker og hunde, men sørg for at læs indlægssedlen grundigt.

Forebyg og spørg til råds

Nogle loppemidler giver også mulighed for, at I kan forebygge loppeangreb. Det findes typisk tablet-form, men der er også andre muligheder. Det kan for eksempel være en mulighed, hvis I har en hund, der bevæger sig meget ude i naturen, på skovområder og så videre, hvor der er stor sandsynlighed for at blive angrebet. Tjek eventuelt op på, hvornår der er størst chance for at blive angrebet.

 

Hvis du er tvivl – uanset hvad det så handler om – så sørg for at spørge dyrelægen eller din forhandler af loppemiddel og hundefoder. Ofte ved de meget om, hvordan man bruger de forskellige ting, og hvad der passer bedst til de enkelte hunde.

 

Især hvis du er tvivl og for eksempel bange for at bruge en spray, så få hjælp fra dyrelægen til at gøre det første gang, sådan at I kan se, hvordan det virker.