Lån penge og få råd til drømmeferien

Sommeren står for døren, og det er for mange synonym med ferie og en afslappende rejse væk fra hverdagens stress og jag — og i de fleste tilfælde sydpå. Uanset, hvor du drømmer om at rejse hen, og uanset om du er til actionferier, charterrejser eller noget helt tredje, kan det nogle gange være svært at finde midlerne til at finansiere den perfekte sommerferie i et snuptag.

 

Dette findes der heldigvis råd for. I dag er det muligt at låne penge hos mange forskellige udbydere, og mange af dem tilbyder gode vilkår og en billig rente. Vælger du den rette udbyder, kan du med god samvittighed invitere din udkårne eller din familie med på drømmeferien, uden at komme i problemer, når lånet skal betales af.

Bestem selv, hvor længe lånet skal vare

 

Hos mange låneudbydere kan du selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingsperioden skal være. Det kræver naturligvis, at du først danner dig et godt overblik over din økonomi og får en god forståelse for, hvor hurtigt du vil kunne tilbagebetale lånet.

Vælger du en tilbagebetalingsperiode, der er for lang, kan du ende med at betale mere i renter, end du behøver. Vælger du en for kort periode kan du derimod ende med at stå i en situation, hvor du ikke kan afdrage på lånet, og så kan det ende med at få flere omkostninger. Dan dig derfor et godt overblik over dit månedlige budget, og lån penge med et afdrag, der giver god mening for dig.

 

Husk dine rettigheder og pligter, når du låner penge

Husk på, at du altid har ret til at fortryde et lån indenfor 14 dage fra du har fået pengene udbetalt. Du har ligeledes ret til at få oplyst, hvad lånets årlige omkostninger i procent (ÅOP) ligger på. ÅOP indbefatter alle lånets omkostninger, heriblandt alle gebyrer, og derfor er det en god idé at holde øje med denne information, hvis du vil finde den bedste og billigste løsning for dig.

 

Hos de fleste låneudbydere forventes det, at du ikke står opskrevet i RKI, hvis du vil tage et lån hos dem. Denne regel er til for at undgå, at deres kunder ikke tilbagebetaler deres lån.

 

I visse tilfælde vil du dog kunne finde udbydere, der lader dig tage lån på trods af debitorgæld eller opskrivning i RKI. I disse tilfælde vil det ofte kræves, at en person, du kender, kan kautionere for dig.

 

Denne person — en såkaldt selvskyldnerkautionist — skal kunne sige god for, at du er til at stole på. I tilfælde af, at du på trods af dette ikke formår at betale pengene tilbage, vil selvskynderkautionisten have pligt til at betale lånet tilbage for dig. Selvskyldnerkautionisten kan ikke selv være opskrevet i RKI og skal desuden opfylde diverse andre krav, udbyderen måtte have.

 

Alt i alt findes der mange muligheder, hvis du gerne vil låne penge til den perfekte sommerferie — og uanset dit månedlige budget og din generelle økonomiske situation, vil du sagtens kunne finde et lån, der passer perfekt til dine behov.