3 gode råd når du søger tilskud til energibesparelser til isolering

I Danmark er isolering en vigtig og omfattende del af projektet, når man bygger eller renoverer boliger. Overordnet set er det simpelthen fordi, at en god isolering kan holde på varmen i boligen, og derfor være med til at spare penge i det lange løb på el- og varmeregninger i husholdningens økonomi. Dette økonomiske aspekt, de generelle ønsker om at have et varmt, sundt og veltempereret hjem samt det nyere fokus på miljømæssige fordele ved at sørge for en grundig isolering af hjemmet er alle fordele, der er værd at have i baghovedet, hvis man står overfor at skulle bygge et nyt hus, eller hvis man skal påbegynde en omfattende isolering af sin nuværende bolig. I den forbindelse er der faktisk også mulighed for at søge tilskud til isolering. Her kan du læse gode råd til, når du søger tilskud til isolering.

 

Hav tilskud for øje, når du vil isolere din bolig

For når man indtænker energibesparelser i sit isoleringsprojekt, hvad enten det er ny isolering fra bunden eller en efterisolering, er der penge at spare, hvis man får tilskud til isolering, der vil være med være med til at spare på energimængden og -forbruget.

  1. Du kan ansøge om et uforpligtende tilbud på, hvor stort et tilskud du ville kunne få til dit isoleringsprojekt. Hvis du undersøger tilbuddene derude, kan du også være med til at danne dig et overblik over, hvad et tilskud rent faktisk vil betyde for din økonomi, og hvorvidt det kan være med til at give luft i det budget, du har sat for projektet. Hvis du henvender dig til professionelle isolatører, kan du regne med, at du ikke selv behøver at ansøge om selve dit tilskud til isolering, for de vil kunne klare selve papirarbejdet og dernæst udbetale dit tilskud, når det går igennem.

Der kan være håndværkerfradrag i forbindelse med isoleringsprojekter

  1. Et andet råd går på, at du skal huske, at man kan ansøge om håndværkerfradrag i forbindelse med byggeprojekter, såsom et større renoveringsarbejde og -projekt i sin bolig. På denne måde kan du trække arbejdsløn til energibesparende og miljøvenlige byggeprojekter fra i skat, og det vil bestemt komme et budget til gode, hvis man allerede har sat sig stramt for i forhold til at få projektet gennemført ordentligt og professionelt. Det er altså en god idé at tjekke op på reglerne for sådanne håndværkerfradrag for at se, om du også kan kvalificerere dig til sådan ét. Det ville være uheldigt ikke at modtage, hvis du nu er kvalificeret og blot ikke kendte til dette nyere tiltag.

 

Mange grunde til at tænke på isolering og efterisolering

Der kan som nævnt være mange forskellige grunde til, at man begynder at overveje en grundig isolering mere og mere, eller at man har brug for at påbegynde et stort projekt i forhold til at efterisolere sin bolig. I begge tilfælde er det utrolig vigtigt, at man prioriterer tilskud til isolering. Med et tilskud vil det nemlig være lettere at få projektet ført igennem, hvilket netop og naturligvis er en grund til at et sådant tilskud til isolering findes.

  1. Et tredje råd vil derfor være at tjekke op på, hvilke muligheder for isolering der kan give et energitilskud. Eksempler herpå kan være efterisolering af taget på huset eller at skifte sine vinduer ud med nogle, der holder bedre på varmen. Som tommelfingerregel er det energibesparende isolering, der kan få tilskud til isolering, fordi der både er et større fokus på at give luft i økonomien til sådanne tiltag og en mere miljømæssig agenda.