Erklær din kærlighed med et smukt digt

Kærlighed er noget helt unikt, som opstår mellem to personer. Det kan være svært at sætte ord på hvad kærlighed egentlig er, da det er en helt speciel følelse. Mange digtere har lavet digte om kærlighed, hvor de prøver at sætte ord på, hvordan de opfatter det. Kærlighed er noget helt ubeskriveligt og noget, som gør dig varm indeni. Hvis man ikke har prøvet at være forelsket før, så kan man i hvert fald glæde sig meget til det. Man er slet ikke i tvivl, når man bliver forelsket i en anden person. Hvis du gerne vil erklære din kærlighed til en bestemt person, så kan du altid få hjælp til det ved at læse et smukt digt op for den heldige person.

Smukke kærlighedsdigte:

Igennem årene er der blevet lavet mange smukke digte, som meget godt beskriver hvad kærlighed egentlig er samt hvordan det føles at være forelsket. Der findes mange danske digtere, som har skrevet en eller flere kærlighedsdigte, bl.a. Tove Ditlevsen, Jessica Blade, Janne Enevoldsen, Amanda Nicole Martinez og mange flere. Det smukke ved kærlighed er, at man kan sætte sin helt egen definition på det, uden at nogen kan sige noget om det. Kærlighed er et bredt fænomen, som alle mennesker har sin helt egen definition på. Uanset hvordan man beskriver kærlighed, så vil man kunne nikke genkendende til flere af folks definitioner, da kærlighed kan udtrykkes på mange måder. Tove Ditlevsens kærlighedsdigt ”Sig ja” beskriver godt hvordan kærlighed kan være på mere end en måde, samt hvordan man kan lære at åbne sig op for kærligheden:

 

”Sig ja til kærligheden. Den er sjælden, mens lykken er almindelig og bleg.

Sig ja endog til andres kærlighed, for intet kan man angre som et nej.

Og er der intet ekko i dit hjerte, så agt den elskende alligevel.

Han ændres gennem noget, der er dig. Dit nej slår noget dyrbart ihjel.

Og muligt får du aldrig lært at elske, men du kan lære dig at sige ja.

Hvis du kan tænde lyset i hans øjne, så ved du lidt om kærlighed endda.”

 

Det er vigtigt, at man først og fremmest elsker sig selv. Gør man ikke det, så kan det være svært at elske andre. Elsker man sig selv er man villig til at lukke andre ind i sit hjerte, så man får mulighed for at opleve den helt store kærlighed. Elsker man ikke sig selv lukker man i som en skal, og kan have svært ved at lukke andre ind i ens liv.

Ingen kærligheds digte er ens:

Ingen kærlighedsdigte er ens, ligesom at ens kærlighed til andre mennesker heller ikke er ens. Hvor stærk kærligheden er til et andet menneske afhænger meget af relationen til personen. Jo større en relation man har, jo stærkere en kærlighed vil man også have til hinanden. Selvom man har en kærlighed til sin kæreste og en anden kærlighed til sine forældre, så kan kærlighederne sagtens være lige stærke. Forskellen er, at man altid vil have en betingelsesløs kærlighed til sine forældre, imens kærligheden til kæresten godt kan briste med tiden.