Få tavlen tilbage i hjemmet med tavlelak

+++ All furniture and accessories (except for sofa, rug and painting) : Villa (418-524-2666) Rug : Tapis du monde (418-780-8147) Painting by Paul BŽliveau : Galerie Bellattitude (418-261-8692) Sofa : La Galerie du Meuble (418-681-0171)

Du kender sikkert en tavle, som en kedelig sort eller måske grøn en af slagsen, som var i klasselokalet, dengang du gik i skole. Men nu er der faktisk mulighed for at få din helt egen tavle i hjemmet ved brug tavlelak i mange forskellige farver. Du kan selvfølgelig også bruge den helt almindelige sorte, det er helt op til dig.

Der er mange sjove muligheder med tavlelak, som kan males på alle mulige overflader og som ikke bare behøver være i en firkant eller en stribe. Du kan male med det, ligesom du har lyst til – i trekanter, cirkler eller hvad, du nu synes, kunne være sjovt. Det er nærmest kun fantasien, der sættes grænser. Vægge, skabslåger eller opslagstavler kan få et helt nyt look og twist med en omgang tavlelak. For eksempel kan du tilføje et helt nyt element til din opslagstavle ved at male med lakken på den. På den måde kan du både hænge ting på den og skrive sjove beskeder ved siden af.

Gør en hel væg til legeplads

Tavlelakken eller tavlemalingen kommer i bøtter, så det passer til 5 m2. Det betyder, at du har maling nok til at lave en hel væg i flere forskellige farver. Det kan være, at I vil male en hel væg i køkkenet, så det er nemmere at få et overblik over hele familiens ugentlige gøremål, fritidsaktiviteter, skemaer og så videre. Og med en hel væg giver det også mulighed for kreativ udfoldelse samtidig med.

Har I børn i en alder, der er glade for at tegne på vægge, borde og gardiner, så er det måske en idé at male en hel væg i deres egne værelser med tavlelakken, sådan at de har plads til at male, tegne og udfolde deres kreative lyster dér. For der er nemlig både en pink lak til pigernes værelser eller en grøn eller blå til drengenes. Vil I gerne gøre det endnu mere kreativt, kan I jo vælge flere forskellige farver, som væggen kan males i. Klik her for at se udvalget af tavlemaling i mange forskellige, sjove farver.

Disse malinger findes i:
– Sort

– Oldschool grøn

– Grå

– Rød

– Pink

– Limegrøn

– Blå

Hvor og hvordan du maler kan selvfølgelig ændre på farven. Hvis du eksempelvis ikke synes, at din køkkenlåge bliver sort nok, så er det højst sandsynligt, fordi den skal have en omgang mere med lakken.

Det smarte ved disse malinger er også, at de er lugtfri, så du kan med god samvittighed male med dem på børnenes værelser og lade dem sove i samme rum allerede om natten, efter I har malet.

Sådan gør du

Når I skal male med tavlelakken, hvad end det er på en hel væg, bare en plet på væggen eller en køkkenlåge, så er det vigtigt, at I husker at tage de fornødne steps, inden I går i gang med at male. Tjek om materialet kan holde til at få malet med denne type maling, og måske er det en god idé at grunde først, hvis det for eksempel er en hel væg, I går i gang med at male.

Derudover skal I nok male et par gange eller tre, så det bliver et godt, tykt lag, der kommer på. Det gør det nemmere at tegne med kridt på. Og så skal I selvfølgelig huske at vente nogle timer eller dage med at tegne på malingen, alt efter hvad der står på bøtten. Så er I sikre på, at malingen er ordentlig tør og til at tegne på.