Omfugning af murværk

Billige blomster

Den bedste og billigste omfugning af muren

Det typiske danske murværk er som regel en god og stærk konstruktion, som passer til vores barske klima.

Alligevel måtte vi sande, at vores 70’er villa trængte gevaldigt til en omfugning, men hvem kunne gøre det bedst? Og hvem kunne gøre det billigst. Nettet svømmer over med firmaer, der tilbyder omfugning.

For os var det vigtigt at finde en dansk virksomhed, der havde god erfaring med omfugning af murværk.

Omfugning af murværk i gang

Vi fandt frem til virksomheden JLM Byg, der kom ud og gav et tilbud på opgaven, der viste sig at være mere påtrængende, end vi umiddelbart kunne se.

Murværk er som nævnt generelt en stærk konstruktion, men i 70’er huset har man som i så mange lignende typehuse brugt en dårlig fuge, der nærmest er sandet.

Derfor gik omfugningen i gang, og resultatet var faktisk, at huset også kom til at se meget, meget nyere ud. Det sås tydeligt, efterhånden som reparationen af murværket skred frem.

Facaden blev på den må0de opfrisket, og det er som om, huset har ”rettet” sig og ser meget mere velholdt ud.

Omfugning af murværkLængere levetid efter omfugning

Murerne fra JLM Byg forklarede desuden, at vores hus nu ville have en betydelig længere levetid – ud over at det ville blive mere værd ved et eventuelt salg.

Vi har nu tænkt os at blive boende i mange år, så levetiden var vi da glade for at høre om. Grunden til den betydeligt længere holdbarhed er, at vi med nye, solide fuger simpelthen undgår frostsprængninger af teglstenene, som vi allerede har set rigeligt af.

Især gavlenden har lidt skade af de mange frostsprængninger og vandskader, det har medført. Den slags slipper vi for nu.

Indtil omfugningen er der sket det, at de udtjente fuger har suget vandet, og så blev de endnu mere nedbrudt efterhånden, som processen skred frem. Vandets mulighed for at kondensere inden i murværket gik nu hurtigere og hurtigere for hvert år. Det er stoppet nu.

Den indendørs mur skulle også fuges

Da JLM Byg var færdig med omfugning af murværk ude, så måtte de også i gang i nogle af de indendørs rum.

Vi havde nemlig besluttet os at stuen, der har ryg mod den skadede gavlvæg, skulle have synlige sten.

Det var dog heller ikke et problem, og resultatet af omfugningen er superflot.

Nu kan vi slippe helt for bekymringer for murværket ude som inde i mange, mange år.