Forskellige former for internet giver forskelligt udbytte for forbrugerne

Lige for tiden findes der fire forskellige former for internet, man kan nyde godt af i sin hverdag, dog er det yderst sjældent at man som privatperson brugere mere end to af disse. Langt de fleste forbrugere gør i forbindelse med deres smartphones brug af det mobile internet, hvor man kan koble sin mobil på landets 4G netværk og derved kunne gå på internettet via sin mobiltelefon. Denne forbindelse er dog ikke særlig stærk, eller sikker, da man deler internettet med mange andre omkring én, der også lige skal tjekke deres sociale medier. Den anden internetforbindelse som langt de fleste danske forbrugere benytter sig af er ADSL-forbindelsen, hvor man får sit internet, ved at koble en boks til hjemmets antennestik. Denne form for internet var den første i Danmark, hvorfor den også i dag er den stadigt mest udbredte.

Undersøg mulighederne for andre former for internet i nærområdet

En af de nyeste hits på markedet for internet er det verdenskendte fibernet. Denne form for internetopkobling er forholdsvis ny i landet, hvilket gør at den endnu ikke er tilgængelig for alle de danske forbrugere. Indtil nu er det kun borgere i storbyerne, der kan nyde godt af denne superhurtige og stabile forbindelse, man får via lyslederkabler, der skal trækkes ind i hjemmet. Ønsker man at se hvor i landet man kan nyde godt af fibernet kan man blandt andet finde informationer om dette ved at kigge på internettjek.dk, der har en udførlig liste over de udbydere, der kan tilbyde internet.

En anden ny trend på markedet er internet via kabel-tv, dette er en trend som mange eksperter mener er kommet for at blive. Ikke alene er det en af de billigste på markedet, det er også den bedste, hvis man ser bort fra fibernettet. Internet via kabel-tv har dog en finte man som forbruger skal være opmærksom på, de fleste udbydere af dette kræver nemlig, at man udover internet også har sin tv-pakke hos samme udbyder, hvilket både kan være en fordel og en ulempe for de forbrugere, der mest bruger internettet.